TOTALSPIEL & MAKRO

HOE VERTEL JE GROOTSE VERHALEN? DOOR TE LETTEN OP DETAILS.

In het digitale magazine GROOTS van Makro vertellen sterrenchefs als Soenil Bahadoer, Erwin Vinke en Menno Post het verhaal van 1 gerecht én de lange weg die ze hebben afgelegd om het te maken.

 

GROOTS MAGAZINE: EEN ODE

GROOTS is een ode van Makro aan iedereen in de food branche die groots durft te denken. In GROOTS deelt daarom vier keer per jaar een sterrenchef het verhaal én de bereiding van zijn signature dish.

Een inspirerend verhaal over passie voor food, maar ook een project waarin je zelf de grootsheid ervaart van een sterrengerecht, door het zelf te bereiden.

EDITIE 1: SOENIL BAHADOER

Nadat chef Soenil Bahadoer met zijn restaurant de Lindehof zijn eerste Michelinster kreeg, gooide hij het roer radicaal om. Hij ging terug naar zijn roots: de Surinaams-Indische keuken. 

In de eerste editie van GROOTS lees je stap voor stap over het ontstaan van zijn Rendang met blanke soja en gemberbierijs. Een reis van 10 jaar, dat beloond werd met een tweede Michelin ster.

Groots Magazine #1: Rendang met blanke soja en gemberbierijs
// Soenil Bahadoer van 2 sterrenrestaurant De Lindehof // april 2021 

EDITIE 2: ROY EIJKELKAMP

Hij is de jongste tweesterrenchef in Nederland en werkt bij één van de oudste sterrenrestaurants van ons land. Ontdek het grootse verhaal van Roy Eijkelkamp en zijn tartaar van langoustine.

Groots Magazine #2: Langoustine tartaar met champagnevinaigrette en Bleekselderijbouillon
// Roy Eijkelkamp van 2 sterrenrestaurant De Bokkedoorns // juli 2021 

EDITIE 3: MENNO POST

In 2018 opende hij samen met zijn vrouw restaurant Olivijn. In 2020 moest het familiebedrijf gedwongen weer dicht. Ontdek het verhaal van chef Menno Post en zijn gerecht van wilde eend.

Groots Magazine #3:  In bijenwas gerijpte wilde eend met pompoen-zoetzuur, mais en saus van gezouten karamel // Menno Post van 1-ster restaurant Olivijn // september 2022 

EDITIE 4: EDWIN VINKE

Edwin en Tom Vinke van tweesterrenrestaurant De Kromme Watergang halen hun eten uit de zee. Ontdek het prachtige verhaal van hoe een self made-sterrenchef werkt om een familiebedrijf te bouwen met zijn zoon. 

Groots Magazine #4: Zeeschotel // Edwin Vinke van 2 sterrenrestaurant De Kromme Watergang // juni 2022 

TEAM:

TOTALSPIEL

Robin Klaassen
Yke Bartels
Martijn Blokland
Ramon Brugman
Elmke Hendrix
Suzanne Bodegraven
Ernie Enkelaar
Paula Schouten
Han van Zadelhoff
Natasja Knijff

MAKRO

Jurjen Worp
Mark Pieters
Claudette Blauwendraat
Sandra Gerdessen-Peek 

Copyright 2023 // Leuk dat je er was! Succes vandaag! Zit je nog steeds te lezen? Aan het werk!