TOTALSPIEL & COOP SUPERMARKTEN

HET VROLIJKE SUPERMARKT TIJDSCHRIFT DAT VAN KLANTEN LEDEN MAAKT

Wat ooit begon als een eenmalige uitgave, groeide in 10 jaar uit tot een uniek ledenplatform, met 6x per jaar een tijdschrift en duizenden deelnames van klanten. Een platform dat Coop supermarkten toonde als  de warme coöperatie dat het is.

 

AAN DE KEUKENTAFEL MET COOP

In 2011 wilde Coop supermarkten een eenmalige glossy uitgeven om hun 120-jarig bestaan te vieren. Een pitch volgde, waaruit Totalspiel won met het concept: “Van ons”. Een tijdschrift dat geheel samen met klanten gemaakt zou worden.

Tijdens de productie van het magazine laaide een enorm enthousiasme op bij het team van Coop, leveranciers en bij klanten. Zonde om zoiets maar een keer uit te geven. In 2012 verschenen daarom twee edities. In 2013 verschenen er vier. Vanaf 2015 kwam het magazine zes keer uit. 

58 tijdschriften: duizenden tips

De bron van verhalen van Coop klanten en leveranciers bleek onuitputtelijk. In 10 jaar hebben duizenden mensen hun receptentips en inspiratie gedeeld. In totaal werden er 58 edities van Aan de keukentafel met Coop uitgegeven. 

De kersteditie 2020 werd gemaakt samen met interim hoofdredactrice Miljuschka Witzenhausen.

DE RIJDENDE KEUKENTAFEL

Vanaf 2017 kwam de keukentafel ook naar je toe. De rijdende keukentafel reed Nederland rond om bij winkels van Coop te koken. Dat leverde bijzondere specials op, zoals de Grote Buurtbbq in Den Ham, de pannenkoekendag in een verzorgingstehuis en regio specials door het hele land.

De rijdende keukentafel in actie.

"De redactie doet continue dingen die helemaal niet mogen in een culinair magazine. Maar het is zo leuk!"

Jurylid Customer Media Awards 2015

AAN DE KEUKENTAFEL.NL

Vanaf 2015 konden klanten digitaal aanschuiven op Aandekeukentafel.nl Hier stonden honderden recepten, maar veel belangrijker: hier konden mensen hun tips kwijt. Wie had de beste oliebollenrecept? Wie de beste snert? Wie kan ouderwetse kniepertjes maken? Duizenden tips vonden hun weg naar de redactie. En de tipgevers verschenen weer in het magazine, vereeuwigd met hun recept. 

In 2015 werd Aan de keukentafel genomineerd voor een Grand Prix Content marketing in de categorie User Generated Content.

TEAM DOOR DE JAREN HEEN:

TOTALSPIEL

Robin Klaassen
Yke Bartels
Suzanne Bodegraven
Racheda Kooijman
Elmke Hendrix
Rob van der Vet
Ernie Enkelaar
Frank Ruiter
Paula Schouten
Diana Roos
Silena Boersma
Han van Zadelhoff
Natasja Knijff
Deborah van der Schaaf
Margo Vlamings
Martijn Blokland
Jocelyn de Kwant

COOP SUPERMARKTEN

Yvonne van Asselt
Jurjen Worp
Mariëlle Witjes
Chantal Koolhout
Nanda Kotterman
Leanne de Jong
Marijke van der Mee

Copyright 2023 // Leuk dat je er was! Succes vandaag! Zit je nog steeds te lezen? Aan het werk!